Minden évben izgalommal várjuk, hogy a különböző gyártók szerint mi lesz annak az évnek a színe a lakberendezésben.
Természetesen nem kell egyből rohanni a festékboltba az új színekért és átfesteni a lakást, de jó nézegetni és kaphatunk egy kis iránymutatást a dekorációkkal kapcsolatban is ☺
Azt azért előre leszögezhetjük, hogy minden gyártó a barátságos, meleg árnyalatokat választott meg 2021-es év színének.

Pantone

Szerintük az év színe:
Ebben az évben két színre esett a választásuk, melyek együtt és külön-külön is praktikusak, melengető érzést biztosítanak. Az Ultimate Gray nevű szürke és az Illuminating fantázianevű napfény sárga.

Pantone 2021 színe

„Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója. 

Illuminating egy vidám sárga, mely tele van élettel, emellett olyan hatása van mint a napnak, így mindennapjainkat is felmelengeti.

https://www.instagram.com/p/CIlsqbbA44A/?utm_source=ig_embed

Ultimate Grey nevű szín magabíztosságot és szilárdságot ad a mindennapjainknak.

https://www.instagram.com/p/CJd9PMxgsLL/

A 2021-es színek tükrözik a globálisan zajló eseményeket, kifejezve, hogy az emberek melyik színben látják az erőt, a reményt és az összefogást– magyarázta Laurie Pressman, a Pantone Intézet alelnöke.

Pantone sárga-szürke

A színkombináció mint erős állásfoglalás

Az, hogy két színt választottak idén a 2021-es év színének, nemcsak a koronavírus-járvány befolyásolta, hanem a Black Lives Matter mozgalom is. Egy olyan évben, amikor a távolságtartás lett a társadalmi norma, a társadalmi egyenlőség és igazságosság elérésére, a kapcsolódás egymáshoz mindennél fontosabb. A kapcsolatok szükségességét tükrözi a Pantone döntése is, amivel két színt neveztek meg idén. Ilyen eddig egyedül 2016-ban fordult elő, amikor az intézet a Rose Quartz fantázia nevű rózsaszínt és a Serenity kéket jelölte meg az év színeinek, a nemi normák körüli egyenlőtlenségekre utalva.

 

Dulux

Szerintük az év színe:

A „Merész kezdet” elnevezésű színt választotta a festékmárka ebben az évben. A Merész Kezdet egy meleg, természetes, földes árnyalat, mely támogatást és stabilitást sugároz.

Dulux 2021 év színe

Az idei trendjóslatokból az látszik, hogy most átgondoljuk életünk igazán fontos dolgait. Számot vetünk, és új, pozitív életszemléletet alakítunk ki, amelynek alapja az önbizalom, az együttműködés és a múlt tanulságaira alapozott jövőbeli tervek. A változások befogadásához bátorság kell, ehhez pedig otthonunk jelent szilárd és erős támaszt, miközben kreatív energiáinkat is segít felszabadítani.  – írja a márka.

Kiegyensúlyozott és nyitott, hagyományőrző, de mégis modern. Egy olyan paletta, amely összekapcsolja a múltat, a jelent, és a jövőt.

Dulux 2021 színe

Ez a paletta csodás kiegészítése lehet minden hagyományos és modern stílusban berendezett otthonnak, hiszen illik a kézműves darabokhoz, valamint a természetes anyagokhoz is, ezáltal szinte végtelen variációban kombinálható saját ízlésünknek megfelelően.

Benjamin Moore

Szerintük az év színe:

Meghatározó, kiegyensúlyozott és nyugtató szín a Benjamin Moore Color of the year 2021, Aegean Teal 2136-40, amely természetes harmóniát teremt. – írja a márka és milyen igazuk van.

benjamin moore

Érdekesség, hogy a színt még a világjárvány kirobbanása előtt választották meg, de azóta sem bánták meg a döntést.

„Az otthon szerepe még inkább felértékelődött ebben az évben, és azt érezzük, hogy ez a szín jó választás volt. Benne van egyfajta lágy elegancia, ami hívogatóan csábít” – nyilatkozta Andrea Magno, a cég marketingigazgatója a HouseBeautifulnak.

2021 év színei
2021 év színei 2
benjamin moore 2021 év

Remélem sikerült egy kis inspirációt adnom erre az évre!

Ha tetszett ez a bejegyzésem és nem szeretnétek lemaradni a következőről sem, akkor kövess a Facebook oldalamon is vagy az Instagram-on, ahol még több tartalommal találkozhatsz.