Itt van az ősz, itt van újra…

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szeretem az évszaknak megfelelően egy kicsit mindig átalakítani a lakást. Ezzel mindig frissül kicsit az otthonunk is és észrevétlenül csempészhetem be az új szerzeményeimet is, mondván a dekoráció része 🙂

Ha te is arra készült, hogy kicsit ősziessé tedd a lakás bizonyos részeit rengeteg különböző módszer van, melyek alacsony költségvetésből is elkészíthetők. A legkézenfekvőbb dekorációs elem a tök és annak szinte minden féle, fajta, színű változata.

Az egyik legszínesebb évszakunk az ősz, ezért úgy gondolom miért is ne akarnánk bent a meleg otthonban is ugyanazt érezni, mint kint?  Imádni fogjátok ezeket a kreatív őszi dekorációs ötleteket, melyekkel egész szezon alatt élvezhetitek a házban tartózkodást. Olyan ötleteket szedtem nektek össze, melyek a megfizethetőségük mellett könnyen el is készíthetők így akár családi programnak is jó.
Igen….te is meg tudod csinálni, még ha nem is hiszed el elsőre, pedig így van!

Rusztikus dekorálás

Ez egy egyszerű, mégis gyönyörű dekoráció, melytől otthonod könnyen és pillanatok alatt átváltozik. Szinte bármelyik polcodra vagy az asztal végére is teheted ezt a könnyed dekorációs módszert. Néhány leeső levél, szalma és pár díszítő elem és már készen is van. Persze a dísztököt ne felejtsük ki a dekorálásból, hiszen az lesz az egész éke.

Levél gyertya

Gyerekekkel elkészíthető őszi dekoráció a levelekkel díszített gyertya. Menjetek ki az udvarra vagy a szomszéd parkba és szedjetek minél színesebb leveleket. Használhattok különféle befőttes üvegeket vagy vásárolhattok egyedibb üvegcséket is. Tisztítsátok meg az üvegeket, hogy könnyebben ragadjanak rá a levelek.
A levelek egyik oldalát kenjétek be ragasztóval, készíthetitek ragasztópisztollyal is és tegyétek az üvegcsékre, kinek hogy tetszik.

Asztal középpontja

Számos különféle asztaldíszt tudsz vásárolni a boltokba, de miért lenne neked is olyan, mint mindenki másnak? Egy szórakoztató délutáni projekt lehet és a végén még büszke is leszel magadra. A legjobb, ha kevesebb, mint 30 perc alatt eltudod készíteni.
Olyan színeket válasz kiegészítőnek, mint a fehér, zöld és más őszi színek tónusai.
Kezdetnek vásárolj egy tálat, amit tölts fel attól függően, hogy élő vagy műanyag növényeket teszel bele virágfölddel vagy  habkővel. Tegyél dísztököt szépen elrendezve a tál különböző részeihez, majd levelekkel, ágakkal, egyéb díszítő elemekkel szurkáld körbe őket, nyugodtan lógjon le az asztalra.

Tök váza

Vásárolj egy üreges műanyag tököt, ami fehér vagy narancssárga és kés segítségével vágd egy akkora lyukat a tetejére, ami elég nagy ahhoz, hogy beleférjen az általad kitalált dísz. Ültess vagy ragasz bele eltérő szárú növényeket. Díszítésnek használhatsz fenyődobozokat, narancssárga virágokat. Ha szeretnéd tekerhetsz a növények alá zsákvásznat.

Vagy egyszerűen ültess bele sziklanövényeket és már készen is van az egyszerű és nagyszerű dekoráció.

Őszi ajtódísz

Az egyik leggyakoribb díszítő elem az ajtóra akasztott koszorú, ez ősszel sincs másképpen. Vásárolj egy előre elkészített szőlőkoszorút, és annak alját vagy egyik oldalát díszítsed szőlővel, vagy aprócska tökökkel (ajánlom a műanyagot, így hosszabb ideig tart). Már csak egy ragasztópisztolyra van szükséged  és kezdődhet is a móka.

Egy másik ötlet egy hímzőkarika, amit szalmaszálakkal és hamis bogyókkal díszíthetünk. Ez a vékony koszorú egy elegáns megjelenést ad az otthonodnak. Ha szeretnéd, ezt a változatot is elkészítheted egy leveles előre megvásárolható alapra is.

Imádni fogjátok ezeket a módszereket és büszkék lesztek a munkáitokra.

Én az idei évben főleg a kertet díszítettem fel, de azért a nappaliba is csempésztem egy kis őszt. Kintre saját festésű üvegek kerültek.

saját
saját
saját

Ha tetszett ez a bejegyzésem és nem szeretnétek lemaradni a következőről sem, akkor kövess a Facebook oldalamon is vagy az Instagram-on, ahol még több tartalommal találkozhatsz.