2019-ben ugyan közkedvelt lett a fekete minden mennyiségben (erről majd később írok egy bejegyzést), ám mégsem ridegek az otthonok.

Légy nyitott mindenre! – részemről ez az év mottója

Légy nyitott és meríts ötleteket az ezredéves rózsaszínből, majd öltöztesd új köntösbe J
Fedezd fel a kényelmet és a kellemes közérzetet otthonodban a következő hasznos trükkökkel, hogy hogyan csempészd be otthonod akár minden sarkába a stílust.

Lágyuljunk bele – Pasztell rózsaszín

Örömmel jelentem, hogy a rózsaszín nem megy sehova ebbe az évbe, de talán a következőben sem. Hiszen a színeket mindenki szereti legyen szó bármelyikről.
Azt vettem észre, hogy inkább a pasztell színekre koncentrálunk a magánlakásoknál, egy-két hangsúlyosabb elemmel kiegészülve. A rózsaszín is új megjelenést kapott ebben az évben, leginkább ~marokkói minták inspirálják, gondoljunk csak bele a mintás padlókra, ágyneműkre mind-mind friss és elegáns szerepet kapott.

Skandináv megjelenés

Ez a fajta stílus úgy vélem sosem fog kimenni a divatból, így a magába foglaló színek és formák is divatosak maradnak. Hangsúlyt fektet a durva fákra, a festett felületekre (akár újra gondolt), szőrökre, textilekre, kiegészítőkre. Fehér falak, tölgyfa padló (festett felületben is!), cserepes növények, kézzel készült kerámiák, gyertyatartók és sorolhatnám… Mennyire hangulatos nem? Máris kedvem lenne zokniba császkálni a meleg teámmal a kezemben.

Lassuljunk le

Biztosan észrevetted, hogy az Instagram-on a fotósok vagy lakberendezők megragadják az otthonok/élet egyszerű pillanatát. Ezzel azt a célt szeretnénk elérni, hogy elvonjuk a nézők (azaz te) figyelmét a nyüzsgésről az egyszerűbb dolgok felé. Érted ugye, hogy mit szeretnék mondani?! – ez a tendencia pont erről szól!

Rozsdás sárgák, nagy gyapjúkötések, igazi fatüzelésű kandallók. Tiszta téli varázs hangulat, de apró kis finomítással nyáron is igazán hangulatos. Szeretem a 1960-1970-es évek mintázatainak megjelenését a párnákban, szőnyegben. Igazán hangulatos teret tudunk létrehozni ezzel a pár trükkel.

Egy csipetnyi farmer

Szépen lassan mozdulunk el a falak erős színezésétől. Az otthon színfókuszát manapság a padlóra/mennyezetre vagy a szekrényekre helyezzük át.
Ha nem szeretnél sötét tereket kapni, akkor próbáld ki a bútorok színezését vagy egyszerűen csak átfestését. Újra divatba került a metró csempe minden mennyiségben, színben és méretben, szinte elronthatatlan.
Használj mustár sárgát, lecsupaszított fenyőt és fehér kiegészítőket a színek felbontásához.

Növény láz a hálóban

A smaragdzöld gyorsan válik az egyik népszerű falszínné, hiszen elég semleges, így a pihenés hangulatát kelti.

Az igazán extra hatás érdekében keverd virágmintákkal, ugye te is érzed már a kényelmes pihenést.
A 2019-es trendek közül ez a kedvencem, igazán hangulatos, hívogató és ez rendelkezik a leggazdagabb világgal.

Fekete és pöttyös

Ha jól megnézed az otthonodat biztosra veszem, hogy nálad is megjelenik már ez a stílus csak nem vetted észre. Legyen szó a szőnyegről, a képekről, a kárpitokról vagy a bútorokról.

Miért?
Mert ez a stílus belopja magát a monokróm otthonokba és egy kicsit szórakoztató hangulatúvá teszi otthonunkat.

Nem arról van szó, hogy otthonodat tedd tele pöttyös nyomatokkal, hanem egy finom, bohókás hangulatot varázsolj vele. Ennek egyik legegyszerűbb módja egy jól elhelyezett díszpárna, egy képekkel díszített fal vagy egy pöttyös pokróc a kanapén. Ezek az elegáns módok egy kis arany díszítéssel teszik lehetővé, hogy otthonunk felnőttes maradjon.